таг: закерберг

Како Марк Закерберг му помага на Марк Закерберг

Веста е дека Закерберг и неговата сопруга донираа 45 милијарди долари во добротворни цели. Барем така беше пренесено, и како такво ова не е точно. Повеќе

Макс Закерберг доби писмо од родителите

Марк Закерберг и жена му ѝ пишаа писмо на нивната штотуку родена ќерка Макс дека ќе раздадат наоколу 99 посто од нивните акции во Фејсбук. Ние сувопарно ќе ви ги пренесеме фискалните аспекти на сторијата а за човечкиот момент, наш Дарко има еден преубав омаж на темата.  Повеќе

Закерберг + 580 милиони долари

И покрај тоа што хејтерите сакаат да го претстават како непродуктивно џаболебарење, вашето дремење на ФБ и се што правите таму носи сериозно голем финансиски ќар. Малку разочарувачки е што нема ќар за вас или за кој било што го познавате, ама на пример на Закерберг му донесе 580 милиони долари само во последниот квартал. Повеќе

Како заврши образовната донација на Закерберг од 100 милиони долари?

Како и нашите, и американските медиуми обично им даваат голем публицитет на милионските донации но подоцна ретко кој проверува како тие завршиле. Пред некоја година Закерберг од Фејсбук донираше 100 милиони долари за школите во Њуарк, една од најбедните заедници во Америка. Што се случи со тие пари? Нишчо особено.  Повеќе

Првите 100.000 корисници

Во 2004-та СиБиЕс прави интервју со 19 годишниот компјутерџија и сопственик на еден интернет сервис кој само што го добил својот 100-илјадити корисник. Денес човекот вреди 35 милијарди долари. Повеќе

Закерберг отвара читачки клуб
Бук-от во Фејсбук

Самообвинувачката флоскула „заради ова интернетов" за многумина стана главен изговор што долго време не зеле книга в рака. Тоа станува уште поиронично имајќи го предвид „бук"-от во името на Фејсбук. Но Закерберг сега ќе ја оправа работата. Повеќе

Што е толку чудно што Закерберг прозборе кинески?
Човекот кој се труди

Oсновачот на Фејсбук оваа недела учествуваше на дискусија на Универзитетот Цигнуа во Пекинг, oдговарајќи на прашањата на - кинески. Медиумите паднаа во несвест, а и на прво слушање навистина звучи импресивно. Но што е тоа што толку изненадува? Повеќе

Закерберг за плата од 1 долар годишно

По основа плата и бонуси, Закерберг за 2013-та на невестата дома и однесе вкупно 1 долар. И директорите околу него генерално се разочарани околу платата што ја примија. Повеќе

Закерберг го купил комшилукот

Зависниците од Фејсбук можат да бидат горди на себе затоа што сториле голема добрина за еден човек. Се вика Марк Закербег кој штотуку потрошил 30 милиони долари да купи четири куќи околу својот дом за да има поголема приватност. Повеќе