таг: вегетаријанци

Адолф Хитлер и останатите нацисти вегани
Прав Ариевец не јаде месо

Да не вадиме подлабоки равенства ама повеќе лични исповеди покажуваат дека Хитлер е сериозен вегетаријанец, а и овие новите безмозочници што се палат на него тргаат по ист пат. Повеќе

Ако сакаш да спасуваш животни само треба да не јадеш пилешко

За годишната исхрана на просечниот Американец се колат 25 животни. Од овие 25, 22 се кокошки / пилиња, па ако престанеш да јадеш пилешко, ќе поштедиш 22 од овие 25 животни, а притоа растот во консумацијата на другите животни нема да биде страшно голем. Кој вика тоа? Активистот за права на животни Мат Бел. П.С. 84% од луѓето што стануваат вегетаријанци, се враќаат на јадење храна од животинско потекло. Повеќе

Вегетаријанците и веганите мислат дека не убиваат животни. Ама, убиваат.

Клучниот аргумент на веганите и вегетаријанците со кои ја докажуваат етичката супериорност на нивниот начин на исхрана во однос на месојадците е дека животни не страдаат од тоа што тие го јадат. Како да кажеме а тоа да биде вегански просто к'о грав: неточно. Повеќе

Брокулата те моли, не јади ја, боли

Лоша вест за совеста на вегетаријанците: живите растенијата може да „слушнат“ како некој ги јаде и во такви случаи пуштаат хемикалии за да го одвратат предаторот од намерата. Тоа е. Повеќе

Послушајте вегетаријанци

Како би изгледало кога сите овие што јадат месо би го тупеле како сите оние што не јадат месо. На човек да не му се верува колку многу аргументи сме имале за да јадеме месо. Повеќе

Вегетаријанците се штетни за планетата
Јади месо и спаси го светот

Аргументот е дека јадењето месо е апсурдно неефикасно и троши запрепастувачки количини на ресурси. Обработувањето на овие ресурси троши дополнително многу енергија, и целиот овој круг ослободува толку многу штетни гасови, што Земјата се топи кај што ќе стигне. Заради ова и О.Н. го препорачува вегетаријанството како еден од начините на кои може да и се помогне на планетава. Ок, ај сега полека малку. Повеќе

Зашто брокула ни за на трезно не е

Согласно непишаното правило дека човек на пијано го прави она што не смее но го посакува на трезно, третина вегетаријанци признаваат дека под дејство на алкохол посегнуваат по нивното единствено забрането овошје - месото. Повеќе

Како Вивијан Вествуд ја разбира сиромаштијата

На оние кои едвај наоѓаат начин некако да се прехранат, екстравагантната баба им порача да јадат помалку. Повеќе

За туѓи пусти вегани

Фаза 1: Боливијската и перуанската сиромаштија се прехранува со една евтина локална житарица. Фаза два: Житарицата станува фенси храна во западните вегански кругови. Фаза три: цената на житарицата оди во небо и јадниците од Андите веќе не можат да си ја дозволат. Решение? Нека јадат колачи од тофу. Повеќе