таг: трчање

Патиките на Најк што ја пореметија дисциплината маратон

Во процедура која е стандардно резервирана за стероиди и нови допинг суплементи, World Athletics (поранешна ИААФ) спроведе истрага дали користењето на Најк Вејпорфлај патиките е исто што и мамење, и како резултат на тоа се очекува да ги промени правилата. Повеќе

Цртежи направени со трчање (+aпдејт)

Лени Моган ја претвора својата трчачка патека во слики, одбирајќи патишта кои кога ќе се видат на мапа даваат разни облици. Повеќе

Зрели за трчање

Луѓето на возраст од 40 до 49 години конзистентно трчаат побрзо на маратоните отколку нивните помлади конкуренти, покажуваат новите студии на луѓето што ревносно мерат колку другите истрчале - Страва. Повеќе

Веројатно најбрзиот 7-годишник на светот
Навивач на Барнли кој лекува депресија со трчање на секој гостински меч

Еден од честите совети на лекарите и психотерапевтите е дека напорното физичко вежбање и трчање е една од насоките на патот кон излегување од тешката депресија и другите анксиозни состојби. Повеќе

Малиот што треба да добие златен медал на маратон

На еден маратон, дете со кацига на глава им држи хамер со нацртана печурка од култниот јунак Супер Марио која носи енергија. Повеќе

Водич за купување патики за трчање
9 совети за трчање за луѓе што сакаат да почнат да трчаат
27 најдобри совети и фори за луѓе што сакаат да трчаат