Го имавме карминот на Дита фон Тиз. Па, учевме уметност на заведувањето со нејзе. Па, гледавме како пазари.
Сега е ред да ѝ влеземе дома.
Едно прашање: Зошто толку многу препарирани животни?
Веројатно ѝ се вклопуваат во идејата за замок. Фала богу, постои нешто што се вика „етичко препарирање.
Куќата е од 1927-ма, ама фон Тиз се има потрудено да биде мал замок полн со чудесии што ѝ го разубавуваат, не поднесува бели ѕидови и единствениот бел ѕид во куќата стои така затоа што планира да му стави - пердуви. Да, вие сте стигнале до камен-плочки, или реален камен лепен со лепак за плочки, или кафеави или сиви цигли... Дита е понапред.
Понатаму, кујната, од причини што, според неа сите седат во кујна е многу гламурозна. Ама што и да стави во кујна, нема шанси со - чешмата. Чешмата е врв. И има толку многу овошје што не може човек, а да не помисли „кога ќе стигнеш да го изедеш без да ти скапе, толку ли те бива за адултинг?“
Ентериерот инспирира идеи: салони за нов мебел се многу досадна работа. Да заврши короната и треба да се напикаме во длабочините на огласите за стари фотелји и креденци или да видиме каде сѐ може да има бувљак.