Вкусно мезе

Потпечен пченкарен чипс

Пченкарен чипс со колбаси.

Време на подготовка:
10 мин.

Време на готвење:
5 мин.

Вкупно време:
15 мин.

Порции

4 лица

Состојки

  • 200гр. пченкарен чипс
  • 1 лажица буковец
  • 1 колбас, преполовен и исецкан на ситни парчиња
  • 160гр. рендан кашкавал
  • 125мл доматна салса
  • 90гр. кисела павлака
  • ливчиња кориандер за декорација

Подготовка

Загрејте ја рерната на 200 степени. Поставете го чипсот во тавче. Зачинете го со буковец. Одозгора наредете ги парчињата колбас и изрендајте го кашкавалот.
Печете го чипсот 5 минути додека да се растопи кашкавалот. Декорирајте го чипсот со доматна салса и павлака. Додадете ливчиња кориандер и послужете го веднаш.
Пријатен апетит!

16 август 2013 - 15:11