Домаќински работи од кујнска провениенција

Основни работи што секој кој влегол во кујна некако ги пропушта во својот троскок од мачкање џем на леб, во идниот Џејми Оливер. Кон целата работа треба да се пристапи со Карате кид филозофија, и да се фатиш за почетничките работи.

- Секој ориз не е ист. Какви видови ориз има
http://food52.com/blog/4414-rice-down-to-the-grain

- Како се готви оризот
http://food52.com/blog/4464-rice-the-final-frontier

- Кафеавиот ориз е малку покомпликуван од другите, ама има како секој пат да го погодиш.
http://food52.com/blog/9997-how-to-cook-perfect-brown-rice

- Се што треба да знаеш за правење најдобра паста
http://food52.com/blog/10609-everything-you-need-to-know-about-cooking-…

- Како да направиш сос за паста без рецепт
http://food52.com/blog/6807-how-to-make-any-marinara-sauce-in-5-steps-a…

- Како да го избереш најсвежото месо во супермаркет и правилно да го складираш
http://food52.com/blog/7132-how-to-choose-the-freshest-meat-and-how-to-…

- Сите видови плескавици
http://firstwefeast.com/eat/guide-to-burger-blends-with-tom-mylan/

- Како да направиш перфектен бифтек
http://food52.com/blog/2304-how-to-sear-perfect-steaks

- Совршено испечена кокошка
http://food52.com/blog/9699-how-to-roast-the-perfect-chicken

- Како да испечеш кој било вид на зеленчук
http://food52.com/blog/6084-how-to-roast-any-vegetable-in-4-steps

- Како да замрзнеш овошје
http://www.thekitchn.com/roundup-our-bestever-tips-for-freezing-fruit-t…

- Сите начини на кои што можеш да свариш јајце
http://food52.com/blog/10048-how-to-cook-eggs-every-which-way

- Домашен леб
http://food52.com/blog/8234-no-knead-sandwich-bread

- Сега тесто за пица
http://food52.com/recipes/16641-jim-lahey-s-no-knead-pizza-dough-marghe…

- Дојдовме до гравот
http://food52.com/recipes/25048-basic-cooked-dried-beans

- Рецепт за колачи за луѓе што никогаш не превеле колачи
http://food52.com/blog/9437-the-perfect-chocolate-chip-cookie

27 август 2014 - 16:02