- Секој ориз не е ист. Какви видови ориз има
http://food52.com/blog/4414-rice-down-to-the-grain
- Како се готви оризот
http://food52.com/blog/4464-rice-the-final-frontier
- Кафеавиот ориз е малку покомпликуван од другите, ама има како секој пат да го погодиш.
http://food52.com/blog/9997-how-to-cook-perfect-brown-rice
- Се што треба да знаеш за правење најдобра паста
http://food52.com/blog/10609-everything-you-need-to-know-about-cooking-…
- Како да направиш сос за паста без рецепт
http://food52.com/blog/6807-how-to-make-any-marinara-sauce-in-5-steps-a…
- Како да го избереш најсвежото месо во супермаркет и правилно да го складираш
http://food52.com/blog/7132-how-to-choose-the-freshest-meat-and-how-to-…
- Сите видови плескавици
http://firstwefeast.com/eat/guide-to-burger-blends-with-tom-mylan/
- Како да направиш перфектен бифтек
http://food52.com/blog/2304-how-to-sear-perfect-steaks
- Совршено испечена кокошка
http://food52.com/blog/9699-how-to-roast-the-perfect-chicken
- Како да испечеш кој било вид на зеленчук
http://food52.com/blog/6084-how-to-roast-any-vegetable-in-4-steps
- Како да замрзнеш овошје
http://www.thekitchn.com/roundup-our-bestever-tips-for-freezing-fruit-t…
- Сите начини на кои што можеш да свариш јајце
http://food52.com/blog/10048-how-to-cook-eggs-every-which-way
- Домашен леб
http://food52.com/blog/8234-no-knead-sandwich-bread
- Сега тесто за пица
http://food52.com/recipes/16641-jim-lahey-s-no-knead-pizza-dough-marghe…
- Дојдовме до гравот
http://food52.com/recipes/25048-basic-cooked-dried-beans
- Рецепт за колачи за луѓе што никогаш не превеле колачи
http://food52.com/blog/9437-the-perfect-chocolate-chip-cookie