таг: храна

Мексиканска баба готви на Јутјуб

Онаква баба оригинал со бројни слави, прослави и слични масовни јаденки во резиме (со нејзина забелешка: мене ми е срам ова што го правам, а не па по интервјуа ме викаат), во кујната во двор, и ќерка и позади камера. Без тоа графики, ефекти, спонзори, па снимано од горе, па непотребни тупења (#заситештопрашувате), па кликни субскрајб, јок, чисто само баба и готвење. Рецептите се на шпански, ама пак некако ќе ги разберете. Повеќе

Патлиџан не е за во фрижидер

Мада ако јадете од тој тиква патлиџанот од супермаркети веројатно не треба ни најмалку да се потресувате околу вкус на патлиџан бидејќи одамна се имате откажано од истиот. П.с, и путер не е за во фрижидер, ама за тоа друг пат. Повеќе

Потрагата по eдна закопана чорба на Арктикот

Во геологијата, пермафрост е почва чија температура останува на, или под 0 степени во текот на две или повеќе години. Нејзиното уништување има импликации за глобалните климатски промени. Една трагично завршена експедиција која имала сосема друга цел, покажала дека таа може да биде природен „фрижидер“ во кој може да се чува храна со децении. Повеќе

Некст левел турска кујна

Денес научивме дека кога рецептот почнува со „земаш лопата и копач“ следуваат вонземски резулати. Она што го повторивме е каков дар за човештвото е турската кујна. Повеќе

Дизјанер на алатки за во кујна, оценува алатки за во кујна

Категорија на алатки: го видов на интернет и многу лесно излгеда / беше 2 евра, греота да не го купам. Повеќе

Како да направиш замрзната храна да изгледа како луксузна (за на слика / Инстаграм)
Од кујнски фори, оваа не ја пробувајте
И тој има раце, и ние имаме раце, ама не е исто
Митови за храна стари само 25 години

Како поле во кое митовите и новите трендови се во констатен галоп, прегазувајќи се еден со друг, колку да излезат на површина барем на некое време, малку е веројатно дека она што денес сметаме за „бибилија“ во исхраната, во некои следни 25 години нема да биде слично смешно. Повеќе