таг: руси

Обид за убиство поради книжевен спојлер

За некој што не гледа ГоТ, интензитетот на чувствата поврзани со постирање спојлери за нови епизоди од серијата е феномен. Со клетви, со закани, со исклучување од Твитер, со сè. Но сериозноста на реакциите не се однесувала само на серии и филмови, туку и на книги. Повеќе

Илон Маск стана руско меме

Руски он-лајн тролови развија локално меме во центарот на кое ни крив ни должен се најде Илон Маск, на кого му ги претставуваат некои од врвните достигнувања на русштината, и како тој се чувствува околу уникатниот изум. Повеќе

Ирваси во служба на полиција

Затоа што ретко кој се снаоѓа во тундрата подобро од ирвасите, Русите решија да направат полициски одред со ирваси што ќе патролираат низ северот на тундрата. Повеќе

Зошто Русите секогаш се негативци?
Холивудски стереотипи

Без разлика од кога гледате холивудски филмови, јасно ви е дека штом се појави Русин, речиси е фикс дека тој ќе биде негативец. Истото им е јасно и на Русите, и ова не им се допаѓа. (Нормално, затоа што се негативци и сакаат сè да расипат.) Повеќе

Русите ги сакаат Бугарите

"Џабе см'кнавме гаќа заради православните браќа," разочарано резимираат e - новине по последното истражување на политичките симпатии на Русите во кои меѓу пријателите на Русија ги нема Србите; нас па ич. Повеќе

Русин на виртуелна реалност

Окулус Рифт е компанијата што произведува очила за виртуелна реалност. За компанијата (и производот што го има) Фејсбук плати 2 милијарди долари. Русинов е најдобра потврда за тоа колку добро функционира и колку е уверлива технологијата што ја купи Фејсбук. Повеќе

Зошто Русите нема да ви се насмевнат во Сочи

Британскиот новинар Ед Леи оди во Сочи за да ја пренесува зимската Олимпијада. Таму забележува дека ниту еден Русин не возвраќа на неговите насмевки. Збунет, ги распрашува локалците зошто така? Го добива следниот одговор: "Во Русија само два типа на луѓе се смеат: идиоти и богаташи - а богаташите не одат по улица." Повеќе