таг: легална марихуана

Мајк Тајсон ужива на фестивал за марихуана

Далеку од градската врева и боксерските промоции на незгодните менаџери, легендата „свири во труба“ редовно. Повеќе

Бизнисот со нелегална марихуана цвета дури и кога има државна марихуана

Како што легалните продавачи на марихуана почнаа да се раскомотуваат во бизнисот, тие полека открија дека пазарот на црно и понатаму на многу начини е попрофитабилен отколку работење по прописи. Повеќе

Најголемата фабрика за легална марихуана во САД
На работа, на ганџа

Работен ден во фарма за канабис на затворено. Не, не дуваат по цел ден, него ја имаат средено на ниво на аптека и сè изгледа толку бајковито што мислиш дека можеш да ја помирисаш марихуаната. Повеќе

Бизнис проекции, легална марихуана 2016.

Откако пред две години Колорадо одлучи да се вразуми и да ја легализира марихуаната можеме да зборуваме за обем на пазар на легална марихуана, што во рамки на 2015-та значеше легална продажба од 5,4 милијарди долари. Годинава ќе биде уште подобро. Повеќе

Марихуаната е најмалиот нарко проблем на полицијата, според полицијата

За преовладувачкото мнозинство од американската полиција марихуаната не е сериозна закана заедницата, е крајниот резултат од анкетата што ја спроведува американското ЕнТеШе. Повеќе

Легална марихуана вс. број на жртви во сообраќајки

Еден од главните аргументи против легализирањето на марихуаната беа повеќе студии кои покажаа поврзаност меѓу легализацијата за медицински потреби и зголемениот број возачи под дејство на марихуана кои учествувале во фатални сообраќајни несреќи. Откако во Колорадо се легализираше марихуаната по сите основи, бројките покажаа друго. Повеќе

Сенародна дивиденда од данок на марихуана

Кога Колорадо ја гласаше легализацијата на марихуана, еден од аргументите беше дека од продажбата десетици милиони долари ќе влезат во буџетот. Ова се оствари, претерано повеќе од она што се очекуваше, па сега мора дел од парите да му ги поделат на народот. Повеќе

Канабис републиката на Уругвај

Во земјата веќе 40 години е дозволено пушење марихуана, ама смееш да дуваш само од "државната" марихуана увезена од Парагвај (според Уругвајците - парагвајско гомно), бидејќи одгледување, продавање и пушење на секоја друга не е дозволено. Видео