таг: дејвид боуви

Во 2020 ќе биде објавен нов материјал на Боуви

По смртта на големи (а и не толку големи) ѕвезди, стапува на сила бизнис пракса позната како „молзење на кравата“ - издавање нов (или не толку нов) материјал, понекогаш и со сомнителен квалитет, само колку нешто да се продава. Ама за ова не се буниме. Повеќе

„Enter Sandman“ во Дејвид Боуви стил
Најновата симфонија на Глас посветена на Боуви е дело на „арогантен композитор од високото добро утро“?

На последниот ден од 2018 напишавме дека славниот композитор планира да ја заокружи трилогијата базирана на музика на Боуви, со последното, трето дело. Европската премиера се случува денес во Лондон, но критичарите не се нешто воодушевени. Повеќе

Pearl Jam // Rebel Rebel
Издадена специјална карта за метро посветена на Боуви

Не се знае дали, и колку често Боуви користел метро во Њујорк. Но неговата најблиска станица би била онаа на Бродвеј/Лафает во Сохо. Таа до 13 мај ќе биде дизајнирана во негова чест, а во тој период ќе можат да се купат и посебни Боуви билети, кои содржат музика. Повеќе

9-годишното девојче што го сака Боуви
Најдовме снашка за нашиот

Кога детето ти слуша музика што и тебе ти се допаѓа ти доаѓа мило, дека си завршил работа како родител. Ама па истовремено ти е и некако шубе, дека нема со кого да си направи муабет на темата, затоа што неговите врсници не се баш по Кеш и Боуви. Затоа и се израдувавме на текстов.  Повеќе

Спејсикс со видео трибјут за Боуви
Дејвид Бирн и хор ја пеат „Heroes“ на Боуви
Филип Глас ја комплетира трилогијата посветена на Боуви

Славниот композитор, 22 години по последното дело инспирирано од Боуви, ѝ се навраќа на неговата музика. 12-тата симфонија, трета базирана на музика на Боуви, овој пат на албумот „Лоџер“, ќе ја доживее својата европска премиера во центарот Саутбенк во мај 2019. Повеќе