таг: 5Г

Што е 5Г?
Германецот е напнат што му е спор интернетот

Бидејќи никој не сака да се случи масовно напнување на Германците, и покрај тоа што просекот на државно ниво им е околу 75 мегабити, се работи на воведување гигабитен интернет во целата земја. Повеќе

Хуавеи фатен зацапан во Северна Кореја

Примирјето околу кинескиот гигант заврши деновиве со текст од Вашингтон пост во кој се објавува дека Хуавеи последниве години работел на повеќе проекти во Северна Кореја, вклучително и изградба на нивната мобилна мрежа. Повеќе

Проговори основачот на Хуавеи

Во интервјуто со Блумберг, Рен Женгфеи зборува за сите проблеми што го затекоа последниве месеци и тоа што му наметнаа статус на негативец во светот. Од негова гледна точка Американците и Трамп се љубоморни што Хуавеи отишол толку напред. Повеќе

Од сè што можеше да ѝ снема, на Јапонија ѝ снемаа телефонски броеви

Моментлно Јапонците користат телефонски броеви со 11 цифри, и овие би требало да се потрошат некаде до 2022 година. Повеќе

Зошто Америка нема ривал што ќе му конкурира на Хуавеи?

Додека американските власти се заканија по сите можни основи (дипломатски, воено, разузнавачки) на секој од нивен табор што ќе инсталира Хуавеи опрема за 5Г мрежите, американските експерти за телекомуникација посочуваат дека Америка сама се наместила да биде во ваква позиција. Повеќе

Зошто Хуавеи е 5Г кошмарот на САД?

Повеќе работи се и аргументи кои (во теорија) држат, меѓутоа главно целата работа се сведува на тоа дека успехот на Хуавеи во создавањето на 5Г опрема е знак дека САД ја губат лидерската позиција во мобилниот интернет и „симболично означува дека економската супериорност на Кинезите ја минала точката од која нема враќање.“ Повеќе

Кинеската држава не може да го присили Хуавеи да остави заден влез во својата технологија

Додека американските технолошки компании пријавуваат проблеми со намалени приходи главно заради слабата продажба во Кина, кинески Хуавеи има проблем да стапне во САД исклучиво затоа што американската влада одлучи да забрани работење на компанијата на нејзината територија. Повеќе

Трамп бара воведување на 6Г технологија

6Г технологија не постои. Повеќе