Предјадење од компири

Двојно печени компири

Специјалитет од печени компири со павлака и кашкавал.

Време на подготовка:
15 мин.

Време на готвење:
1 ч. 25 мин.

Вкупно време:
1 ч. 40 мин.

Порции

2 лица

Состојки

  • 1 компир голем
  • 2 лажици павлака
  • 2 парчиња млад кромид
  • 30 гр. кашкавал рендан
  • сол и бибер

Подготовка

Загрејте ја рерната на 200 степени и печете го компирот околу 60 минути зависно од големината. Извадете го од рерна и откако ке се олади, исечете го на половина по должина. Издлабете дел од двете половини и ставете го издлабениот компир во еден сад. Помешајте го со павлаката и ситно сецканиот кромид. Зачинете со сол и бибер. Наполнете ги двете половини компир со смесата и посипете рендан кашкавал одозгора. Печете ги половинките компир уште 20-25 минути додека не се растопи кашкавалот и не стане крцкав.

Добар апетит!

10 ноември 2012 - 03:22