таг: видео игри

Видео игри вс. мозокот на вашето дете

Детето со своите постапки се обидува да ви каже дека и тоа не сака така да се однесува и дека би сакал да може да престане да игра, меѓутоа не може, тврди педијатарот психофармаколог (и хонорарен двојник на Александар Вучиќ) др. Мајкл Милхам. Повеќе

Еволуција на видео игри со пукање
Трејлер за „Mortal Kombat 11“, веројатно најнасилниот до сега
Видео игри 2018
Физика на игри со тркање
Дел од видео-игри што беа претставени на Е3 2018

Electronic Entertainment Expo или Е3 во Лос Анџелес собира сè што има од електронски ентертејмент од производители на конзоли и останат хардвер до автори на видео игри, кои имаат шанса да го покажат најдоброто од себе и што сè имаат сработено изминатата година (или години). Ова е дел од презентираното на првиот ден од саемот. Повеќе

„Call of Duty: Black Ops 4“ трејлер
Од играње видео игри до нарушено ментално здравје
СЗО со нова дијагноза:

Светската здравствена организација го дефинира нарушувањето како „постојан или повторлив“ модел на однесување со „доволна сериозност за да резултира со значително оштетување на личните, семејните, социјалните, образовните, професионалните или другите важни области на функционирање“ Повеќе

Видео игрите како алатка за заштита на културното наследство

Во последно време се развива посебна врска помеѓу древните, а помалку познати култури на светот и поновите облици на раскажувањето приказни - видео игрите. Повеќе