таг: старбакс

Нестле плати 7,1 милијарда долари за да може да го продава кафето на Старбакс

Од продажба на кафе, како Нескафе и Неспресо, Нестле годишно има приходи од околу 2 милијарди долари, со зделката со Старбакс ова треба значително да порасне. Повеќе

Старбакс ќе мора да предупредува за рак

Старбакс и другите компании кои се занимаваат со продажба на кафе во Калифорнија ќе мора на производите да наведат предупредување за опасност од рак. Чекирањето во Старбакс останува бенигно, мада, доста глупо. Повеќе

Последните денови на Италијанецот

Иако Италија е инспирацијата за создавањето на Старбакс, компанијата до сега никогаш не ни помислила да припари во земјата. Веста дека сето ова ќе се смени веднаш доведе до пред-апокалиптично расположение кај Италијанците, кои почнаа да одбројуваат до крајот на својата култура. Повеќе

Од НБА милионер до шанкер во Старбакс - Вин Бејкер

Како кошаркар на Милвоки Бакс и Сиетл Суперсоникс, Вин Бејкер заработил 100 милиони долари, а денес работи како продавач во Старбакс и среќен е поради тоа. Често им дава мудри совети на младите кошаркари кои земаат многу пари. Повеќе

Премногу популарни за да бидат кул

Иако наши луѓе и натаму се чекираат кога се во некој соседски Старбакс, небаре се на ултра ексклузивно место а не во дуќан кој продава скапо кафе во еднократна амбалажа, самата компанија има ужасни проблеми да го избегне имиџот на општа дроља. Повеќе

Старбакс престана да купува кафе

Најпопуларниот светски ланец за кафе цел месец нема купено ни зрно сировина. Скапо му е. Повеќе

Зошто ја напуштив архитектурата

"Драги архитекти, вас ве прегази времето. Знам бидејќи и јас бев една од нив," пишува на својот блог архитектката Кристин Оутрам разочарана од фактот дека нејзините колеги комплетно го изгубиле контактот со луѓето. Повеќе