таг: самсунг

Епл му ќари 120 милиони долари на Самсунг за патенти

Борбата беше околу „slide to unlock“ опцијата на Ајфон за отклучување на смартфонот со движење од лево кон десно на екранот, и се водеше повеќе од 5 години. Повеќе

Самсунг направи машина за копање биткоин од 40 стари Галакси 5-ки

Како дел од нивната иницијатива за „креативно повторно користење“ (upcycling), Самсунг се посвети на нови начини за искористување на милионите застарени Самсунг смартфони. Повеќе

Зошто Самсунг му е потребен на Епл

Двете компании се во судска битка вредна дестици милиони долари, додека истовремено имаат бизнис исто вреден десетици милиони долари, ама и покрај тоа не станува збор за некоја Бетмен и Џокер филозофска испреплетеност на постоењето, туку за меѓусебен интерес. Повеќе

5 причини зошто да купиш Самсунг Галакси С8 (наместо Ајфон)
Драг Самсунг
Прв преглед на Самсунг Галакси С8
Самсунг понуди молив

Можеби инспирирани од бранот носталгија покренат од оживувањето на Нокиа 3310, Самсунг реши да го открие својот придонес кон враќањето на старите добри вештини и алатки. Тенкоминец, засега не експлодира. Повеќе

Самсунг треба на бајачка да одат

Како да не беше доволен резилот и непроценливите штети што си ги направија со телефонот Галакси Ноут 7, кој се пали или експлодира поради грешки во батеријата. Сега им изгоре и фабриката во која се правеа тие батерии. Како тоа од што им изгоре? Повеќе

Зошто Самсунг се откажа од Галакси ноут 7 смартфонот?

Да, се откажа затоа што смартфонот експлодираше и правеше пожари, ама проблемот е што ни Самсунг уште не знаат (или не кажуваат) зошто се случува ова бидејќи се покажа дека не е до батеријата. Повеќе