таг: кинези

Оди па укради им го мемево на Кинезите

Главен проблем со изведбата е што ти се потребни 4 генерации од твоето семејство и тоа сите од ист род. Па ако си машко, освен ти, потребен е татко ти, дедо ти и прадедо ти (или кои и да се другите тројца во зависност од твојата позиција во семејното дрво). Повеќе

Ако се туристи само да не се кинески

Ги има во сите големини, форми и лоши табиети, и тоа доволно лоши табиети за кинеската влада да се загрижи како тоа нејзините луѓе се однесуваат надвор од земјата. И овој пат кинеската влада не претерува. Повеќе

Остави Кинез да изрезили цела фотографска фела (и да и симне цена)

Истото што го прават со секоја можна индустрија, кинескиов фотограф им го прави на сите свои колеги низ светот. Сите оние моќни ефекти пред кои сме беспомошни како публика, овој пат добиени по принцип „направи сам“, без компјутерски магии и илајдници долари вредни роботски раце. Повеќе

Ако баш мора да одите во Америка, со памет

Кинеските власти ги предупредуваат своите сограѓани кои планираат да патуваат во САД на двете најголеми зла во земјата: чести вооружени престрелки и огромни сметки за лекување, а и со тоа цариниците нема разбирање. Повеќе

Кинезите забранија тетоважи во репрезентација

Владата на најмногубројната земја на светот издала налог со четири принципи за високо-морално однесување во јавност. Ќе се црташ по раце и нозе ама ќе носиш долги ракави и завои. Повеќе

Се претера ли со науката?
Животот е кинески другар

Имаш човек што мисли дека знае магија и што мисли дека има другар. Греши и за двете работи. Повеќе

Чадорот не беше даровен

Првиот 3-месечен извештај покажа дека Кинезите не се спремни за стартап за споделување чадори. Конкретно не се спремни да ги вратат чадорите што ги земале. Повеќе

Прави сине клик-фарма, за да не се мачиш како мене

Во Тајланд се уапсени тројца мажи, Кинези, за отворање и работење на клик-фарма со над 340.000 СИМ картички и 450 Ајфони. Повеќе