таг: гулаби

Времето кога на Олимпијада имало спорт - убивање гулаби

Ај што се тегнеле со јажиња, во тоа нема ништо лошо. Или што имало олимписки спорт кој подолго ќе нурка. Ама што убивале птици, тоа е факт од кој во Меѓународниот Олимписки Комитет се срамат ден-денес. Повеќе

Гулаб продаден за 1,25 милиони евра

Зошто? Бил брз. За каде тоа гулаб треба толку да брза за да го платиш 1,25 милиони евра е друга приказна. Повеќе

Еден воздух имаме

На страна тоа што во основа се глувци со крилја, научниците тврдат дека може и да имаме некаков ќар од гулаби, посебно околу загадувањето на воздухот. Целата работа почнува од тоа дека тие се изложени на истата околина како и луѓето. Повеќе

Денот кога прв пат напишавме "анус на гулаб"

Оваа чест ни ја направија кинеските властите кои за Денот на создавањето на Кина, од безбедносни причини, почнаа да бараат бомби во анусите на гулабите кои беа дел од прославата. Повеќе