таг: александар вучиќ

Ако ви фали играч, ќе дојдам

Српскиот претседател Александар Вучиќ во текот на својата кампања по земјата, посетува сали и фудбалски терени, каде пробува да покаже колку знае со топка. Повеќе

Како Вучиќ „избра“ премиер на Косово

Да сумираме: со помош на малцинските гласови од Српската листа, која се наоѓа под директна контрола на Александар Вучиќ, за косовски премиер е избран човек чие предавање на Србија, заради сомнеж за воени злостори против Србите, го бараше самиот Вучиќ само неколку месеци пред изборите. А сè започна заради едно невино брачно патување. Повеќе

Работно место: Чувар на билборд на Вучиќ

Не е кромид туку ставарно некој пресметал дека е поевтино да вработиш човек да ти ги чува билбордите отколку нови да печатиш откако (неизбежно) ќе ти ги упропастат. Плата е 125 динари на час (околу едно евро), смената трае 12 часа и единствен предуслов е да немаш проблеми со проширени вени. Повеќе

Премиерите кои се разбираат во сè

Знаете ли вие што се чери томато? - праша старо-новиот српски премиер во неговото фиделкастровско експозе кое го читаше скоро 6 часа. И потоа им објасни на пратениците. Не може попогрешно. Повеќе

Нас ни останува дронот, на Албанија трите бода

Премиерот на Србија Александар Вучиќ остро реагираше на одлуката на Меѓународниот суд за спортска арбитража кој им додели службена победа на Албанците во дуелот против Србија. Повеќе

Општествена непогода

Српскиот премиер деновиве издаваше команди и глумеше експерт за сè а никој од стручните лица не собра доволно храброст да му издаде команда да заќути. Медиумите, башка непогода. Повеќе