Време на подготовка:
15 мин.
Време на готвење:
30 мин.
Вкупно време:
45 мин.
Порции
4 лица
Состојки
- 6 лути пиперки
- 60 гр. кремсирење
- 120 гр. ситно исецкан колбас по желба
- 6 парчиња сланина
Подготовка
Загрејте ја рерната на 220 степени.
Пресечете ги пиперките на половина по должина и исчистете ги од семето. Пресечете ја сланината на половинки. Рамномерно распределете го кремсирењето и намачкајте ја внатрешноста на пиперките. Додадете малку сецкан колбас. Потоа замотајте ја пиперката со парче сланина и зацврстете го со чепкалка.
Наредете ги подготвените пиперки на плех, обложен со хартија за печење. Печете ги 30 минути додека да се испечат сланината и колбасот.
Послужете ги топли.