Време на подготовка:
10 мин.
Време на готвење:
40 мин.
Вкупно време:
50 мин.
Порции
4 лица
Состојки
- 8 помали црвени бабури
- 170 гр. кремсирење
- 1/2 лажичка мајчина душица
- 1/2 лажичка оригано
- 1 лажичка магдонос
- 2 чешниња лук
- сол и бибер
- 1 лажица маслиново масло
Подготовка
Загрејте ја рерната на 180 степени.
Измијте ги бабурите, пресечете ги на половина по должина и исчистете ги од семките. Потоа наредете ги половинките во плех обложен со алуминиумска фолија и намачкан со една лажица маслиново масло.
Во еден сад измешајте ги кремсирењето, зачините, ситно сецкан лук, сол и бибер. Рамномерно распределете ја смесата и со неа наполнете ги половинките бабури.
Печете ги во загреана рерна 40 минути. Пиперките ќе се потпечат, а сирењето со зачините ќе омекне и ќе се растопи. Послужете ги веднаш.
На здравје!