таг: вонземјани

Зошто уште немаме најдено вонземјани?
Бројот на заинтересирани за упаѓање во Ареа 51 порасна на 2 милиона луѓе

Нормално дека никогаш, никаде нема да се појават 2 милиона луѓе во исто време, ама барем и 1% од нив (20.000 луѓе) да се натопорат пред портите на Ареа 51 ќе биде доволно за спектаткл. Повеќе

Ок, каде се?

Фермиевиот парадокс се однесува на конфликтот меѓу високата веројатност за постоење на вонземјански цивилизации и недостатокот на докази за контакт со таквите цивилизации. Повеќе

Руски милијардер сака да се трка со НАСА кој прв ќе најде вонземјани

Тој е намерачен на Енцелад, месечината на Сатурн, НАСА е намерачена на Енцелад месечината на Сатурн. Тој изнајмува космодром од Русите, НАСА (за сега) изнајмува космодром од Русите. Тој има негови пари, НАСА треба да чека пари од буџетот на САД. Повеќе

Maл чекор: дизајнирано чергиче за пречекување вонземјани

Ако навистина некаде низ космосот има вонземјани, зошто тогаш никогаш не сме ги виделе? Па можеби затоа што не сме ги ни поканиле и дочекале како што треба, онака по домаќински, со чергиче за бришење нозе пред врата. Повеќе

Черчил за потрагата по вонземјани

Неодамна откриен есеј (сред американски музеј) од 1939 покажува дека британскиот премиер бил отворен кон можноста за постоење на живот на други планети, и тоа речиси под истите услови кои и денес се сметаат за неопходни. Повеќе

На работ на утрото

Сè што немавте поим дека сакате да го дознаете за вонземјани и како они се кријат меѓу нас, презентирано од гостинка во српска утринска програма. Во која професија има најмногу вонземјани? Меѓу келнерите (ако некогаш не ви беше јасно како можат да трпат толку луѓе, посебно пијани). Повеќе