таг: појадок

Батали англиски, ако е појадок нека е турски
Не е сè пусто во турско

Опсесијата што ја имаме со турска храна (минус овчетина) речиси да нема сегмент од секојдневието што не го покрива. И покрај тоа посебна ѕвезда, ем-ви-пи на лепезата вкусови е турскиот појадок (со многу тесна разлика). Содржински, количински и мерачки без рамен на себе, посебна категорија која ги прави сите други појадоци само инфериорен обид за утринско гнетење. Повеќе

Палачинки од банана

Брзи и најлесни на свет! Повеќе

Што појадува светот?
Младите се премногу мрзливи да јадат житарки

Дел од популарноста на чинија полна со житарки со млеко или јогурт се должеше на фактот дека тоа е еден од наједноставните решенија за појадок. Но, за денешните млади и тоа е некако напорно. Повеќе

Јајца Бенедикт

Ги спремаш еден саат за да ги изедеш за една минута! Повеќе

Колку е штетно да прескокнеш појадок?

Чувството на вина што го имаш околу прескокнувањето појадок, многу поверојатно е да потекнува од кампањата за задолжителност на појадокот што мајка ти ти ја водела цело твое детство, отколку од науката. Повеќе

Крок Мадам

Француски доручек Повеќе

Да се појадок или не?

Има доста здрава логиката зад идејата дека појадокот е најважниот оброк во денот, односно дека наутро е важно "да му ставиш гориво на моторот, за тој да може цел ден да работи" или која и да е аналогија што ви ја кажувале. Само што може и да не е така. Повеќе

Престанете да појадувате, ручате и вечерате
Најнова диета:

Трите дневни оброци беа фиксови во сите досегашни режими на исхрана кои требаше да помaгаат да се намали тежината. Сега е време сето тоа да го заборавите.  Повеќе