таг: плачење

Нејмар, ти си бил баш сентиментален

Оваа есен беше полна со разни новости за Нејмар кој летово 2017 за 222 милиони евра премина од Барселона во ПСЖ. Бразилецот стана најскапиот играч во историјата, но во Париз му се случуваат чудни работи. Повеќе

Не плачи, нема да примите 11-ти гол

Фудбалер кој настапува во третата шпанска лига не може повеќе да го издржи резилот бидејќи неговиот тим Урака Б губи 10:0 од Линенсе. Ситуацијата на терен стигнува до таму што играчот пушта солзи и добива утеха од судијата. Повеќе

Јапонски е да платиш за да се исплачеш

Го знаете она чувство кога плачете а единственото нешто кое во тој момент ви треба е да дојде некој маж и да ви ги избрише солзите. Не? Како бе не?? Повеќе

Мажи за бришење солзи

Проблемот со плачењето е што за тоа можеш да им се отвориш само на блиските, а советот од нив најчесто е дека не се исплати по никого/ништо да плачеш, без притоа да имаат основно разбирање дека некогаш едноставно ти се плаче. Јапонците го решиле и овој проблем. Повеќе

Преговори се добиваат со плачење

Без разлика дали се преговара за плата, попуст или решавање политичка криза, најновите сознанија велат дека еден од најефикасните методи во преговарањето е човек да си заплаче. Повеќе

Шазам за бебешко плачење

Науката сè уште нема решение за фрапантниот проблем на македонската мајка (дијагноза: Како детето мое нигде нема друго) но, нашла за друг: бебешкото плачење и што тоа значи. Повеќе

Зошто не може да се игнорира бебе?

Не е дека вие имате некој посебно силен родителски инстинкт, туку работата е што нивното плачење активира некои прилично примитивни делови од вашиот мозок што не можете да ги игнорирате. Повеќе