таг: марвел

Мартин Скорсезе да се дообјасни околу Марвел

Пред некое време Скорсезе изјави дека Марвел филмовите „не се кинематографија“, па раја се фати за „кука и мотика“ (сето тоа на интернет, во реален живот сè му беше по старо) и сега режисерот одлучи на широко да објасни што точно мислел со изјавата (како тоа нешто да ќе смени). Повеќе

Чудовишната логистика зад „Avengers: Endgame“
Визуелните ефекти што го создадоа Авенџерс: Ендгејм
За Стен Ли сè најдобро, за пиар

Човекот почина минатата година во ноември, за неполна година подоцна ќерка му да излезе со изјава “никој не можеше да го третира татко ми полошо од директорите на Марвел и Дизни“. Повеќе

Богот на Авенџерс монтажите

Дечково, Гуга Леунам, успева махерски да ги искасапи сите Марвел филмови само за да си го направи меракот и да ја добие веројатно најдобрата тепачка што некогаш се случила во Марвел универзумот. Тоа што го има направено е велелепна монтажа. Повеќе

Натали Портман потврдена како женски Тор, и други Марвел работи

Насловот на новиот филм (кој малку влече накај ТВ новела) е „Тор: Љубов и молња“ (Thor: Love and Thunder) и ќе биде еден од првите од 4-та фаза на Марвел филмскиот универзум. Повеќе

Каде одат 190 милиони долари за снимање на Марвел филм
Ликот што му ги пазеше парите на Стен Ли уапсен за злоупотреба на стар човек

Драмата што се одвиваше со богатството и имотот на Стен Ли додека уште беше жив деновиве заврши со апсење на неговиот бизнис менаџер Кеја Морган. Повеќе

Браќата Русо (Infinity War / Endgame) зборуваат за Марвел филмскиот универзум