таг: мамурлак

Мерак на мамурлак

Бидејќи немаме ништо добро да кажеме за мамурлакот (освен дека е единствениот процес кој те штити од самоуништување), директно ќе минеме на наука, а според неа многу е веројатно дека си подеднакво зависен од мамурлакот како и од процесот што доведува до него. Повеќе

Немој не ме радуј
Нема крај на луѓето што мислат дека нашле лек за мамурлак
Да, постои "мамурлак од луѓе"

Го знаете она кога утредента објаснувате: "Синоќа бев со едни, главата ми ја пукнаа"? Е па, тоа е. Повеќе

Мамурлак по глава на вработен

И покрај главоболките, мачнината, невидената сила за непотребни пораки или вртење броеви во 4 сабајле, мамурлакот останува една од најштетните нуспојави од запивањето, ама не за тебе туку за твојот газда. Повеќе

Зошто мамурлакот предизвикува чувство на вина?

Покрај физичката и душевната болка, како и инстантното претворање во крајно бескорисен член на општеството, мамурлакот со себе носи уште еден душман кој исто така не можеш да го решиш никако поинаку освен со чекање чувство на вина. Повеќе

Најбескорисното трошење на науката
Можевте да прашате

Нова студија (научна, со универзитетски професори и се останато) открива дека единствен начин да се спасиш од мамурлак е - помалку да пиеш. Повеќе

Може и ќе се спасиме

Секој човек има некој магичен лек за мамурлак и секој од нив магично не функционира кај ниту еден друг. Сега, научниците сериозно се фатија со решавање на мамурлакот на научна база. Повеќе

Најден е светиот грал за денот потоа

Сите фори што до сега сте ги чуле (и пробале) за мамурлакот слободно може да ги заборавите. Американците измислија чаре за кое тврдат дека, после инфузијата,  е најдоброто нешто за мамурлак. Повеќе