Италијанска кујна

Солена торта

Рецептот можете да го измените по ваш вкус и да додадете зеленчуци по желба.

Време на подготовка:
20 мин.

Време на готвење:
10 мин.

Вкупно време:
30 мин.

Порции

2 лица

Состојки

  • 4 јајца
  • 1 лажица млеко
  • 1/4 лажичка оригано
  • 1/8 лажичка лук (зачин)
  • прстофат сол
  • прстофат бибер
  • 50 гр. сецкана црвена бабура
  • 50 гр. сецкани брокули
  • 120 гр. сецкани колбаси
  • 50 гр. сецкани маринирани шампињони
  • 100 гр. рендан кашаквал
  • 1 лажица масло

Подготовка

Во длабок сад изматете ги јајцата заедно со лажица млеко, сол, бибер, оригано и лук.
Во една помала тава запржете ги со малку масло пиперките, брокулите и колбасите. Пржете ги на среден оган со повремено мешање додека зеленчукот малку да омекне, околу 5-7 минути. Потоа извадете ги од тавата.
Во истата тава додадете ја смесата со јајца. Оставете ја 30 секунди без мешање па додадете ги печурките и пржениот зеленчук со колбаси. Најгоре распределете го ренданиот кашкавал. Покријте ја тавата со капак и оставете ја на рингла уште 3-4 минути на слаб оган, додека да се растопи кашкавалот.
Послужете веднаш.
Пријатен апетит!

31 јули 2012 - 07:00