Време на подготовка:
5 мин.
Време на готвење:
10 мин.
Вкупно време:
15 мин.
Порции
2 лица
Состојки
- 4 парчиња леб потпечен на тост
- 20 гр. путер
- 1 лажица маслиново масло
- 400 гр. печурки исечени на покрупни ливчиња
- 2 чешниња лук истолчени
- 60 гр. павлака
- 1 лажица вода
- 1 лажица магдонос ситно сецкан
Подготовка
Загрејте го маслото и путерот во тава. Додадете ги печурките и пржете ги со мешање околу 5 минути. Додадете го лукот. Пржете уште 2-3 минути. Додадете ја павлаката и водата. Пржете додека не се згусне. Во меѓувреме испечете ги кришките леб на тост.
На крај додадете го и магдоносот и промешајте. Сервирајте го сосот на потпечени кришки леб.