Време на подготовка:
5 мин.
Време на готвење:
10 мин.
Вкупно време:
15 мин.
Порции
4 лица
Состојки
- 4 колбаси по ваш избор
- 70 гр. павлака
- 2 лажички сок од лимон
- 1 лажица сецкано нане
- сол и бибер
- 2 лажици сенф
- 1 голем багет леб
- 4 листови зелена салата
- 50 гр. домати од конзерва (пелати)
Подготовка
Загрејте ја скарата на среден оган. Печете ги колбасите со повремено вртење, околу 10 минути. Потоа префрлете ги во чинија и покријте ги за да останат топли.
Во меѓувреме во чинија измешајте павлака, сок од лимон и нане. Зачинете со сол и бибер по вкус.
Поделете го багет лебот на 4 дела и засечете го попречно со остар нож за да направите сендвичи. Намачкајте го секое лепче со 1/2 лажичка сенф. Ставете лист зелена салата во багет лепчето, додадете колбас и сецкани пелати.
Послужете го хотдогот веднаш со една лажица павлака како прелив.