Време на подготовка:
10 мин.
Време на готвење:
25 мин.
Вкупно време:
35 мин.
Порции
4 лица
Состојки
- 2 црвени пиперки
- 2 поголеми готови теста за пица
- 80мл. пица кечап
- 4 маринирани артичоки
- 80гр. маслинки, извадени семки
- кашкавал по вкус
- свежа селена салата
Подготовка
Загрејте ја скарата и испечете ги пиперките 6-8 минути. Потоа излупете ја лушпата и исецкајте ги на ленти.
Загрејте ја рерната на 22 степени. Ставете го тестото за пица на плех, намачкајте го со пица кечап и наредете пиперки, артичоки и маслинки. Зачинете со сол и бибер. Печете ги 15 минути. Потоа додадете кашкавал по вкус и вратете ги во рерна да се допечат уште 3-4 минути.
Сервирајте ја пицата веднаш со свежа салата.
На здравје!