Време на подготовка:
10 мин.
Време на готвење:
20 мин.
Вкупно време:
30 мин.
Порции
4 лица
Состојки
- 4 парчиња лосос
- 2 краставици
- 2 парчиња целер
- 100 гр. павлака
- 1 лажица оцет
- 50 гр. магдонос ситно сецкан
- сол и бибер
Подготовка
Краставиците исецкајте ги на тркалца и целерот исецкајте го ситно. Во длабок сад помешајте ги павлаката, оцетот и 1/4 лажичка сол и бибер. Додадете ги краставиците, целерот и магдоносот и убаво промешајте.
Загрејте малку масло во тава на средна температура. Парчињата лосос зачинете ги со сол и бибер. Пржете ги по 5-6 минути од секоја страна. Послужете ги со приготвената салата и гарнир по желба.