Време на подготовка:
5 мин.
Време на готвење:
15 мин.
Вкупно време:
20 мин.
Порции
4 лица
Состојки
- 4 парчиња бакалар
- 1 лажица маслиново масло
- 1 кромид сецкан
- 400 гр. доматен сос
- 1 лажичка кафеав шеќер
- мајчина душица неколку гранчиња
- 1 лажица соја сос
Подготовка
Во тава загрејте го маслото и додадете го кромидот. Пржете 5-8 минути додека не добие златна боја. Додадете го доматниот сос, шеќерот, соја сосот и мајчината душица. Зовријте го сосот и гответе околу 5 минути. Додадете ги парчињата риба, покријте ја тавата и на средна температура продолжете со готвење околу 10 минути, или додека рибата не е готова. Сервирајте со печени компири.
Добар апетит!