таг: родова рамноправност

Рамноправност во Емирати е кога сите мажи се рамноправно наградени

Вицот почнува со „Обединетите арапски емирати доделуваат награди за родова рамноправност“, а завршува со „сите добитници на наградите за родова рамноправност се мажи“, и не е виц. Повеќе

Рамноправност меѓу мажите и жените ќе има за 118 години

Со вакво понашање во домот, компаниите и владите, за глобална рамноправност меѓу половите ќе се почека за век и кусур, покажува најновиот извештај на Светскиот економски форум кој го регистрира севкупно килавиот напредок во оваа област. Словенија е одлично 9-та, Македонија е на 69-тото место, после Украина, пред Албанија. Повеќе

Порно не е родово спорно

Ако црквата, најнеподносливите фракции на феминизмот или некој друг авторитет ви ја имаат всадено вината што гледате порно, шејм ноу мор. Не посто никаква причина да се срамите од историјата на вашите веб пребарувања.   Повеќе

Сите жени треба да станат лезбејки
Долгорочен предлог за рамноправност:

Просто е. Бидејќи денешните мажи се непоправливи, жените колективно треба да станат лезбејки и да почекаат актуелната машка постава на планетава да одумре. Повеќе

Во два чекора против холивудскиот сексизам
Џина Дејвис:

Таа знае дека во едно општество не можат работите да се сменат преку ноќ но вели дека барем за Холивуд е лесно да ја смени сликата за родовата нерамноправност. Потребни се само два чекора, порачува Џина Дејвис. Повеќе

Исто е ама не е исто

Продолжувајќи ја најглупата кавга меѓу половите (војска версус раѓање), медицински експерт близок на Фокс предложи жените да плаќаат повеќе за здравствено осигурување бидејќи имаат цицки и разни други дрангулии. Повеќе

Дали мажите можат да бидат жртви на сексизам?

Постојано фокусирани на потенцијалните или реалните ситуации во кои жените се жртви на сексизам, изгледа забораваме - сексизмот го погодува и „посилниот" пол. Повеќе