таг: рамна земја

Во Шпанија има клуб Рамна Земја чиј претседател зборува за теории на заговор

Шпанскиот фудбалски клуб Мостолес Боломпје се преименувал во ФК Рамна Земја, со цел да ги обедини сите поборници на псевдонаучната теорија дека нашата планета не е топка. Повеќе

Сам себе го поништил

„Behind the Curve“ е документарец на Нетфликс на тема рамна Земја и рамноземјаши, и немате поим каква празнина имате во живот ако до сега не сте го гледале. Освен што има некои фантастични концепти што ќе ги чуете од рамноземјашите (не постои небо, туку тоа е џиновски дисплеј), има и нивни искрени обиди со издржани експерименти да ја докажат својата позиција, дека Земјата е навистина рамна. Ова е еден од тие експерименти. Повеќе

Јутјуб како платформа за гадости

Од педофилија, до која и да ти текне штетна и глупа или само глупа теорија на заговор, Јутјуб е локомотивата што истото ќе го извлече пред поширока публика, без разлика на нејзините години. Повеќе

Дали стварно луѓето мислат дека е рамна?

Миленијалците како една од генерациите на кои и се припишува крахот на човековата цивилизација, истовремено е и генерацијата меѓу која има најмало мнозинство на луѓе кои се сигурни дека Земјата е округла. Повеќе

Реклама во која Миленко не верува

Или Земјата не е рамна и стварно да ти била топка или Стоби имаа мултимилионски буџет за снимање на рекламава. Трето нема. Повеќе

10 прашања што отсекогаш си сакал да му ги поставиш на човек што верува во рамна Земја (и целото лудило од одговори)

Кога ќе почнеш со „Земјата е рамна и околу неа има непробоен прстен од мраз“ речиси и да не постои прашање кое може да те изненади или да те остави без одговор. Повеќе