таг: ракчиња

Сив лосос со боја на лосос

Бојата на лососот се опишува како „портокалесто-розова" и е толку специфична што постоjaт и кармини со „лосос боја". Иако тоа навистина е бојата на месото од див лосос, онаа на лососот растен во мрестилиште е - сива. Или барем би требало да биде таква, доколку одгледувачите на лосос не замешуваат пелети кои „орозевуваат" во вештачката храна на сиротата риба. Повеќе

Ракчиња на скара
Морски специјалитети

Ракчиња со соја сос. Повеќе

Ориз со ракчиња
Морско мени

Вкусен специјалитет од ориз со јајца и ракчиња. Повеќе

Чили ракчиња
Морско мени

Ракчиња во сос од лук и буковец. Повеќе

Чорба од ракчиња
Чорби

Кари чорба со компири и ракчиња. Повеќе

Шпагети маринара
Тестенини

Вкусен рецепт за љубители на морски специјалитети. Повеќе

Ракчиња во чили сос со лук
Морска храна

Вкусен морски специјалитет. Повеќе

Ракчиња со леќа
Морска храна

Вкусен рецепт за ракчиња во доматен сос со леќа. Повеќе

Ориз со ракчиња
Морска храна

Специјалитет од ракчиња и јајца. Повеќе