таг: пошта

Приказната за единственото дрво-стројник
Ма каков Тиндер!

Сторија во која се преплетуваат легенди, фолклор, политика и лични животни судбини. Како онаа на еден даб и еден поштар, кој дваесет години кај дрвото оставал пораки од осамени срца, за кои тој станал главен стројник. Повеќе

Celluveyor, пошта 2.0
Како функционира праќањето пакети за еден ден преку цела планета

Федекс има повеќе повеќе авиони од Емирати, Етихад и Катар ервејс заедно. ДХЛ испорачува до сите држави во светот, вклучително и Северна Кореја. УПС лета до два пати повеќе дестинации од најголемата патничка авио-компанија во светот. Повеќе

Да не е без ич

Има лоши начини да го изгубиш наследството: коцка, дрога, курви, алкохол, спортска, кладење...; и има глупи начини: да ти се изгуби во пошта. Во вториов случај за надомест ја добиваш поштарината. Повеќе

Да ви стигне писмо адресирано до Путин, би го отвориле?

Пер не го отворил. Така се вика човекот од еден норвешки град кој добил писмо адресирано до рускиот претседател. А уште го копка. Повеќе

Кога деца биле испраќани како поштенски пакети
Од: Мама и тато, До: Баба и дедо

Што се случило кога Американците прв пат добиле можност да испраќаат поголеми пакети по пошта? Залепи марка на бебето, и испрати го кај баба и дедо. Повеќе

Писателите и писмата полни омраза
Имате 1 нова хејт порака

Суетни и елоквентни какви што обично се, познатите писатели знаеле да напишат отровни писма до нивни колеги, критикувајќи ги за сè и сешто. Кога пак нивните читатели доволно се описмениле, и тие почнале да им испраќаат пофални, но понекогаш и гневни писма на домашна адреса. Денес сè е на ачик.  Повеќе

Американската пошта ќе ја пушта поштата на меил пред да ја испорача
Писмо од омилениот писател
„Драго непознато другарче“

Румпус е онлајн списание посветено на културата, и тоа не онаа популарната, од типот „познати луѓе направени од врвки за чевли" или „ликови од Војна на ѕвездите во смешни перики". Најнова идеја на списанието е - испраќање писма (не електронски, туку во коверт, со марка и печат) на читателите од нивните омилени автори.

  Повеќе