таг: патување

Пат околу светот за 80 дена со Ербиенби

Кога Жил Верн ја објавил својата книга во 1873, патниците немале ни Букинг ни Каучсурфинг ни Гугл мапс. Сепак, подвигот на Финеас Фог да ја обиколи планетата и денес изгледа прилично амбициозен, освен ако некој не ти го организира така за ти само да се појавиш. Со полн џеб пари и пар визи. Повеќе

Што е тоа во човечкото бивање, што го тера на скитање

Постојат луѓе кои никогаш не чувствуваат потреба да мрднат од местото во кое се насадени. А постојат други луѓе кои пак никаде и никогаш не ги фаќа место. Ако ги барате оние првите, погледнете на каучот во дневна. За вторите, во статијава.  Повеќе

Игра на прозорец

Го затворам и ајпадот, мојот верен другар во овие осамени ноќи. Знам дека тој верно ќе ги чува овие мои исповеди кои веќе утре ќе ги прочитате и вие. Повеќе

Кој македонски министер ќе го прифати овој челинџ?

Лесно беше познати фаци да се полеваат со вода. За да ја подигне свесноста за еден сериозен здравствен проблем, еден Американец дал отказ од работа за да направи нешто за кое требаат муда. Повеќе

Американците ќе летаат 14.326км над Бразил

Домаќинот на Мундијалот е петта најголема држава во светот, а големата оддалеченост на стадионите се причина за долгите летови кои ги очекуваат сите 32 земји учеснички. Германскиот весник „Bild“ им пресмета на сите репрезентативци колкав пат ги чека само во првата групна фаза. Најмногу ќе дремат во авион момците на Клинсман, а најмалку Белгијците. Повеќе

Има ли заштеда во авионот?

Ако патувате со авион, најдобар начин да заштедите е да резервирате карта 34 дена порано и по можност, да отпатува те во вторник. Повеќе