таг: панк

Панкерот кој се врати од мртвите

На 5 јуни во Тулуз, Франција, почна судење кое има врска со неколку работи: грабеж на банка, панк движење кое беше популарно низ Европа во раните 1980-ти, и еден човек кој се врати од мртвите. Необична комбинација, за необична приказна. Повеќе

Сликовница за мали панкери
Сид лајкс дис
40 години од првиот албум на Рамонс

Во време кога градот им се распаѓа, улиците се полни со ѓубре и криминал а на младите им се нуди радосна забава и безгрижност, четворица маалски ајвани на кратко излегуваат од задимениот CBGB и влегуваат во студио. Таму нема да се задржат долго ама ќе траат до денес, иако сите од нив веќе се одјавија. Повеќе

Стара панкерска: Ако грешам, нека изгорам

Панкот одамна е мртов и тоа на најбизарен начин го потврди британската кралица која ја прогласи 2016-та за година на панкот (поголем сарказам од тоа нема). Но, мора ли и спомените од него да завршат в пепел? Повеќе

God Save the Apps

Најбучниот фронтмен на панкот, анархијата и бунтовничкото непомирување со општествените норми се заиграл и спичкал 15.000 долари на апликации за Ајпад. Повеќе

Чак Бери рецензира панкови

Од еден прастар музички магазин од Сент Луис (Jet Lag, излегувал од 1980 до 1991-ва), ископавме драгоцено парче. Година 1980-та, на легендата Чак Бери му пуштаат музика која е тогаш ин... И го оставаат стариот да мрчи. Повеќе

Punk is dead

Панкерка со изглед како од учебник за панкери, со родители на кои не им е јасно како ова воопшто се случило и околина регуларно преплашена кога таа ќе се појави, завршува на едно од оние шоуа за трансформација. Магија. Повеќе

Прото-панк бендот кој воскресна
Koга името не е судбина

Неодамна во француските медиуми наидовме на вест дека во Париз во рамките на фестивалот „Звуци на зимата" кој ќе се одржува до 16 февруари, ќе настапи американската прото-панк група „Смрт", чија приказна ја споредуваат со онаа на Сиксто Родригез („Барајќи го Шугармен"). Името на групата, како и споредбава, беа доволни за да се заинтересираме за темата. Повеќе