таг: култ

Исламистичката секс секта која го поддржува Ердоган

Натенане да се прошетаме низ дречавиот и надреален свет на еден турски секс култ кој е тешка постмодерна: кога не сонуваат за обновување на Отоманската империја, трепкаат со вештачки трепки, праќаат книги по светот, и си играат со кокаин и секс. А во Ердоган го гледаат клучниот лик кој треба Турција  да ја направи модерна и религиозна. Повеќе

Зошто 30.000 Руси се имаат придружено на јапонски култ?

Руската полиција извршила претрес во 25 домови и храмови во Москва и Ст. Петерсбург, и уапсила луѓе поврзани со озлогласениот култ Аум Шинрикјо. Тоа е онаа група која стана позната откако изврши напад со смртоносниот нервен гас сарин во токиското метро, кога беа убени 13 луѓе, а илјадници имаа здравствени проблеми заради неговите ефекти. Повеќе

Белгија ја гони Скиентологијата

Белгија го подготвува досега најсериозниот удар врз скиентолозите. Тие цели 15 години се борат државата да не ги стигматизира како култ, а таа во меѓувреме собрала доволно докази да ја гони како криминална организација. Повеќе