таг: крадци

Зошто јапонските политичари не го сакаат „Крадци“?

Еден од фаворитите за Оскарот од неанглиско говорно подрачје за оваа година е филмот на Хироказу Коре-еда, кој ја доби и Златната палма во Кан. Иако и критиката и публиката е едногласна во пофалбите на приказната за сиромашно семејство кое посвојува девојче, јапонските политичари повеќе би сакале тој никогаш да не бил снимен. Повеќе

„Водич за градски крадци: светогледот на еден криминалец“
Најинтересните книги во 2016 бр. 2

Не, претставувањево на книгава нема, или барем нема намерна врска со претстојните избори. Едноставно, по претставувањето на првата книга во серијава текстови, за тоа како да раководиш со нарко-картел, оваа ни изгледаше како логично продолжение. Повеќе

Во умот на крадецот

Стапките на расчистување на кражбите секаде во светот се ниски. Штом не ги апсат, имаат време за вежбање. А кој вежба, станува сè подобар. Повеќе

Лондонските крадци на книги
Живописна дружина начитани

Со развојот на технологијата на обезбедување на книжарниците, како и со подемот на електронските изданија, ни крадците на книги веќе не се она што биле. Овие лондонските ги замислуваме како живописна, но софистицирана дружина апаши, на кои мора да им се признае - дека барем книга имаат отворено.  Повеќе

Ограбен ресторанот на Ѓоковиќ, однесени 7.000 евра

Ноќта меѓу 4. и 5. јануари, провалник дошол до ресторанот на најдобриот светски тенисер, којшто се наоѓа во близина на белградската Арена и преку вентилациониот прозор влегол во локалот. Инспекторите сомневаат во поврзаност на некој од вработените. Повеќе

Како да обиеш банкомат за 60 секунди

Ти требаат четворица, токмак, хебла и сајла. Прв чекор, го отвораш банкоматот како паштета. Повеќе

Парите на Грците немаат раат

Сите оние вести што ги прочитавте за тоа како Грците ги повлекуваат парите од банките, изгледа во исто време стигнале и до грчките крадци. Повеќе