таг: автомобил

Кога ќе ја чукнеш колата на НХЛ ѕвезда, па ќе му оставиш писменце

Тајлер Сегин важи за еден од подобрите хокеари во најдобрата светска лига НХЛ. Игра за Далас Старс, и веројатно тоа ќе го спаси оној што му ја чукнал колата од плаќање оштета. Повеќе

На точак се дише помалку загаден воздух отколку во кола

Во конкуренција на пешаци, луѓе на точак и луѓе во кола, најлошо си минува пешадијата, а од преостанатите два транспортни рода, овие во кола дишат повеќе загаден воздух отколку овие на точак. Повеќе

Водич за како не се купува автомобил на старо
Што кола возел Мурињо на 18 години?

Ексцентричниот португалски стратег има многу што да раскаже на оваа тема, како на пример и тоа дека има заспиено во сред возење, како и спасено живот на клупски колега. Сега му е полесно, бидејќи друг го вози. Повеќе

Што знае механичар што е ремонт за пола саат?

Ти оставаат на поправка кола на која најзабележливо е што задното тркало се држи на едвај две сајли за да не се откачи и е наместено попречно во однос на другите тркала. Тоа е најзабележително, а има уште цел список зуцки, проблеми и недостатоци. Имате пола саат да го поправите и да го вратите во речиси фабричка состојба. П.С. ако е некаква утеха, дури и професионални рели механичари мораат да го пројдат тоа собирањето и групното блеење во проблемот и ццкање. Повеќе

Епл не работи на автомобил туку на нешто многу поголемо?

Иако многумина се убедени дека Епл работи на свој автомобил, според апетитите на една таква компанија, на Епл му личи да гледа „надвор од (возачката) кутија“.  Повеќе

Дозволете ѝ на колата да ви отвори душа

Во САД од 1996-та а во ЕУ од 2004-та, автомобилите задолжително мора да имаат ОБД (On-Board Diagnostics) порта. Е, има и апликација за смартфон. Повеќе