Брз десерт

Чоколаден крем

Брз рецепт за чоколаден крем со лешници подготвен во микробранова печка.

Време на подготовка:
10 мин.

Време на готвење:
0 мин.

Вкупно време:
10 мин.

Порции

4-5 лица

Состојки

  • 350 гр. чоколадо за готвење
  • 300 гр. хопла
  • 300 гр. лешници
  • 1 лажичка екстракт од ванила
  • 1 лажичка путер

Подготовка

Измешајте во сад 350 гр. чоколадо за готвење искршено на коцки и 300 гр. хопла.
Гответе го во микробранова печка 5 минути. Потоа добро измешајте ја смесата па додадете сецкани лешници и ванила. Обложете едно тавче со хартија за печење и намачкајте го со путер. Рамномерно истурете го кремот во тавчето и израмнете го.
Оставете го кремот во фрижидер 2 часа за да се стегне, па послужете го исечен на коцки.

26 септември 2012 - 07:00