Предјадење
Првото предјадење е скриено во декорацијата на масата и е составено од лепиња (како за гиро) со слад и смрека.
По ова следува пржен мов и вргањ.
Крцкава кожа од прасе и црна рибизла.
Колачиња, сирење, рукола, послужени во конзерва (од колачи).
Сини школки и целер, кои пристигнуваат во преубаво аранжирана чинија.
Карамелизирано млеко и црн дроб од бакалар.
'Рж, пилешка кожа и грашок
Компир и пилешки црн дроб
Кокошката и јајцето - јајца од препелица, пушени и чувани во расол.
Ротквица, почва и трева. За да ја изедеш ротквицата прво треба да ја откорнеш од земја и потоа да ја ставиш во кремастиот сос со кој доаѓа.
Растителен тост и пушена икра од бакалар.
Нордиски тип на палачинки обвиткани околу сушена риба.
"Bread basket" само што воопшто го нема делот со "баскет".
Тука завршува предјадењето
Првата чинија од главното јадење е лигња и незрела трнинка, која се служи со бела рибизла и бор.
Морски еж и крем од мирудија и краставица.
(Limfjord) Школки и морска трева со грозје и млеко.
По ова следуваат костени и икра со орев и 'рж.
Гргеч и зелка, врбинка и мирудија
Целер и тартуфа
Зеленчук, коскена срж со путер и магдонос
Дива патка и цвекло со бука и слад
Сега е десертот на ред
Gammel Dansk, горчлив локален алкохол,, се служи со краставица, бело чоколадо и целер.
Морков, овој зачин и сушен домат.
По ова следуваат четири мали слатки.
Ова вклучува и топена карамела (тофи) која се служи во коска.