таг: суплементи

Не требаше ни да се почнува со тоа витамините

Звучи како едноставен и здраворазумски совет: јади овошје и зеленчук, движи се или вежбај и земај витамини. Последново, не баш. Ама па убави се бе! Повеќе

Без (алтернативен) срам и (природно) перде

Татко од Канада кој беше осуден затоа што го убил синот лечејќи го неговиот менингитис со бабини деветини, продолжува со семејниот бизнис за продавање "природни суплементи кои се вистинска алтернатива на фармацевтските производи". Повеќе

Калциум, корисен во храна, штетен како суплемент

Десет годишна студија заклучува дека суплементите на калциум можат да го зголемат ризикот од срцево заболување, иако исхраната богата со калциум помага во заштита на срцето. Повеќе

Зошто витамините и суплементите може да содржат сешто

Шесте последни шефови на неприкосновениот американски авторитет за храна и лекови се собрале на едно место да се пожалат како не успеале да ја гарантираат сигурноста и доверливоста на она што луѓето го внесуваат во своите тела. Повеќе

Зошто витаминот Д е блокбастер меѓу суплементите?

Иако е еден од ретките витамини кои нашето тело само ги произведува (само ставете се на сонце), витаминот Д по продажба ги надмина сите други додатоци. Повеќе

Прекинете да трошите пари на суплементи

Што се однесува до експертите за јавно здравје, ним им останува уште да пробаат да одат од стан до стан и на секој човек посебно да му кажат да престане да троши пари на суплементи (витамини, мултивитамини и слично здравје во шишенце). Повеќе

Што има во твоите суплементи?

Јавниот правобранител на Њујорк наредува истрага на содржината на најпродаваните суплементи, и како тие стојат со работите што ги декларираат на пакувањето. Само 21% од тестовите потврдиле присуство на ДНК од растенијата кои биле наведени на пакувањата. Повеќе

Витамини од шише и зошто не

По дефиниција витамините се неопходни за претворање на храната во енергија. Кога луѓето не добиваат доволно витамини, тие страдаат од болести како рахитис. Проблемот не е дали на луѓето им требаат витамини. Да, им требаат. Проблемот е колку им требаат и дали добиваат доволно преку храната. Повеќе