таг: симпсонови

Оставете го Апу на раат

Баскар Сункара е еден од основачите на левичарскиот Јакобин магазин и Американец со индиско потекло, и како таков неговиот апел е Апу да не биде отстранет од Симпсонови. Повеќе

„Доверливо од Спрингфилд“: нова книга за Симпсонови

Неодамна Симпсонови ја прикажа својата 636 епизода и со тоа стана најдолго прикажуваното телевизиско шоу во американската историја. По скоро 30 години тоа стана институција, како што ретко се случува со која и да е серија. Повеќе

Мет Грејнинг: Луѓе сакаат да се преправаат дека се навредени

Човекот што ги создаде Симпсонови за прв пат реагираше на критиките околу Апу по документарецот на комичарот Хари Кандаболу од Њујорк за тоа како ликот бил употребен за да го малтретираат додека растел во САД. Повеќе

Топ 100 епизоди на Симпсонови
Можно ли е политичарите да се поинакви?

Слично како и овде, просечниот Американец веќе е или опседнат, или разочаран или избезумен од случувањата околу изборите. А нема попрецизно опишан американски просек од ликовите на Хомер и Марџ кои во новото видео решаваат да ја разгледаат алтернативата. Повеќе

Можно ли е политичарите да се поинакви?

Слично како и овде, просечниот Американец веќе е или опседнат, или разочаран или избезумен од случувањата околу изборите. А нема попрецизно опишан американски просек од ликовите на Хомер и Марџ кои во новото видео решаваат да ја разгледаат алтернативата. Повеќе

Хомер Симпсон од паралелен универзум
Bartkira (Симпсонови + Акира)
Рик и Морти кај Симпсонови