таг: рецепт

Вистински брз рецепт за појадок
10 милиони благодарам од Гордон Рамзи

Човекот пред некое време од Јутјуб доби плакета за 10-милионитиот претплатник на неговиот Јутјуб канал. Сите ние за благодарам добивме рецепт за спектакуларен бургер од Рамзи. Повеќе

Како Черчил среде прохибиција добил рецепт за неограничен алкохол

Годината е 1931, во САД владее тешка прохибиција, а Черчил е дојден да држи 40 предавања. Самиот факт дека треба да го издржи сето ова без капка алкохол е неверојатен. Ама судбината му е наклонета - во вид на залетан автомобил. Повеќе

Канадските доктори наскоро ќе препишуваат посета на музеј на рецепт

„Уметноста исцелува“ е филозофијата зад нова иницијатива на Монтреалскиот музеј на убави уметности, со која на докторите ќе им се овозможи да препишат посета на музеј наместо апчиња. Повеќе

Рецепт за совршен тост

Вака на теорија, многу има логика во ова што го пишува во рецептот. Повеќе

Сам своја сланина
Приказната за Захер тортата

Захер за Виена и за остатокот од благородниот свет е она што овде долго време беше Васина торта (пред човечката мрза да ја тронизира Нутелата), најраскошната убавина со која можете да го погалите своето непце. Иако приказната за Захер тортата е по малку горчлива, тоа на бечлии (ок, виенчанци) им донесе дупло (ок, двојно) благо. Повеќе

Сексот на рецепт ги подели Германците

Иако видоа дека Македонија веќе смисли субвенции за све живо и диво, германската партија на зелените сепак најде тема која ние сè уште ја немаме покриено - државата да плаќа за секс со проститутки. Е, тоа е клиентелизам. Повеќе

Додека го дрвиме за марихуаната

Употребата на седативи од типот на Ксанакс или Валиум (група лекови кај нас деминутивно нарекувани „дијазепамче", што само по себе делува смирувачки) е во пораст, а бројот на смртни случаи заради предозираност континуирано се зголемува во последниве неколку години. Повеќе