таг: одмор

Пуш пауза или годишен?

Ги гледате колегите и колешките пушачи како безброј пати излегуваат надвор на цигарче (тоест да се трујат со тоа нивните гадни цигаришта) додека вие кмишите на работното место и никој па ни фала да ви каже? Е па, Јапонија. Повеќе

Зошто Европејците забушаваат во август?

Иако покарактеристично за позадолжениот дел на Унијата, во речиси цела Европа август е месецот на масовен тајм-аут во кој не можеш да завршиш речиси никаква работа, доколку истата не е поврзана со туристичко трошење пари. Повеќе

Како Меси и Суарез се спремаат за новата сезона

Жонглираат во мал базен и сè е мирно додека децата не почнат да им сметаат па Суарез во еден момент како да вика ’Мрш таму’! Повеќе

Децата летоска треба да се досаѓаат

Постојат бројни активности со кои на детето може да се пополни празнотијата на летните распусти за да не му биде здодевно. Но, ако не му дадете шанса да му е досадно, кога тоа ќе открие што всушност сака?   Повеќе

Марш, как'в Брегзит - вратите ми гу Југославију

Овакој да се секирасмо да не ни се распадне Југославија како што се секирасмо за Брегзит, с'га куде да ни е крај... Повеќе

Барса во лов на трофеи со новото засилување
Што правеше Арда Туран шест месеци без фудбал

Поради суспензијата со која се соочи Барселона, на Турчинот шест месеци не му беше дозволено да игра за клубот кој го засили летово, но тој најде занимација во меѓувреме. Повеќе

Зошто Американците се плашат да користат одмор?

Во Америка е вистинска реткост да работиш во приватна фирма а да имаш платен одмор. А и тие што имаат, не го земаат. Повеќе

Супер си е Албанија
Летни импресии

Идеме во ресторан. Некој кажа: "Супер се јаде и ништо не кошта, морско колку сакаш, све преубаво". Ама да слушаш совети од луѓе за одмор и ресторани без да ги знаеш, да веруваш на ојле дојле е исто како да читаш Трипадвајзор. Не знаеш како јадат дома, колку јадат, каде биле, колку биле и како израснале. Преголема демократија, никој дипломиран, а сите судии. Повеќе

Старецот и морето
Живот је море

Преку ситната рипка, старецот сфаќаше колку сме сите ние ситни риби во животното море. Сфаќаше дека суштината на животот и промените се состојат во сопственото наоѓање на мирот. Повеќе