таг: наталитет

Шведска: Ние и бегалците, 10 милиони!

Шведска требаше да ја исполни десетката дури следната деценија. Но, статистичките проценки не ја земаа предвид улогата на бегалскиот квасец во прирастот на населението.   Повеќе

Нова генерација јапонски камиказе

Иако старите Јапонци сè поинаетливо го одложуваат умирањето, не можат бројно да ѝ помогнат на нацијата со килава младина: над 40 посто полнолетни млади луѓе се девици. Не во хороскоп. Повеќе

Имај прво дете

Иако глобалното сексуално образование генерално промовира апстиненција и пазење, Данците под притисок на се помалиот број новороденчиња малку го проширија ова во спротивен правец и го дополнија со предупредување до тинејџерите за ризиците од предолго чекање да имаат деца. Повеќе

Прашањето од кое зависи здравјето на жената

Планирате ли да имате дете следната година? Повеќе

"Лесно е да го родиш"

Во некои од американските кругови постои загриженост од фактот што фертилитетот на американската жена е на рекордно ниско ниво. Па паника што ќе стане со нацијата и слично. Разумните потсетуваат дека наместо за бројките, попаметно е да се води сметка за поддршка на постоечките семејства. Повеќе

Митот за муслиманската плодност

Идејата за муслиманскиот наталитет потекнува од митот дека исламскиот свет едногласно се решил да прави многу бебиња и дека ова се случува со векови. Повеќе