таг: мрза

Младите се премногу мрзливи да јадат житарки

Дел од популарноста на чинија полна со житарки со млеко или јогурт се должеше на фактот дека тоа е еден од наједноставните решенија за појадок. Но, за денешните млади и тоа е некако напорно. Повеќе

Капитализмот сега бара од вас да бидете (малку) мрзливи

Ако сакате да бидете навистина посветени на својата работа и на неа да го дадете својот максимум, ќе треба да научите да бидете мрзливи. Така гласи последниот совет за зголемување на продуктивноста на работничката класа во западниот свет. Повеќе

Родени сме да бидеме мрзливи

Човечкиот род е програмиран да ја штеди а не да ја расфрла својата енергија. Легачки бонус: и кога вежбате, нервниот систем работи против вас. Повеќе

Може мој Мишко....

По американските патишта секојдневно се тркалаат десетици милиони возила со сериозен дефект кој секој момент може да предизвика фатални последици. За огромен дел од нив, највиновни се токму оние што ги возат, бидејќи едноставно ги мрзи да отидат и бесплатно да го поправат дефектот.  Повеќе