таг: крави

Зошто „краво една“ треба да биде комплимент?

Има така некои необични изданија кои пленат со својата наводна бескорисност. На пример книга со фотографии на крави од цел свет. Повеќе

Жолтата боја добиена со мачење животни

Неодамна пишувавме за ретката сина боја која ја измислиле Маите. На ред е - индиската жолта. Повеќе

Колку крава има во производите што ги користите?

По бројките на американската Национална асоцијација на сточари, околу 60% од кравата (говедото) се користат за храна, останатите 40% завршуваат на најразлични места од кармини до керозин. Повеќе

Тајната логика на кравите

Ќе беше политички покорисно да имавме нешто за овците, но научници се фатиле за крави и изработиле математички модел по кој овие навидум бескрајно незаинтересирани животни ги носат секојдневните животни одлуки

. Повеќе

Имаш две крави, проширена и дополнета верзија

За почеток, на сите слики е една крава. Повеќе