таг: џон клиз

Џон Клиз стигна да биде расист од Карибите

Во 2011-та Клиз во интервју изјавил дека Лондон повеќе не е англиски град. Пред некое време го повторил ова. И се што претрпел во 2011 за оваа изјава сега само повеќекратно му се врати. Повеќе

Камила Клиз: „Татко ми не ми е омилениот Пајтоновец“
Рани ќерка...

Комичното шоу под наслов „Продуцирано од Џон Клиз“ всушност воопшто не е продуцирано од него. Ќерката на славниот монтипајтоновец прави претстава за нејзиниот однос со татко ѝ, ги исмева неговите бројни бракови, и вели дека е очигледно од кого го наследила остриот јазик. Повеќе

Џон Клиз на 78 години се разочара од Британија

Не само што е разочаран туку веќе е на памет да ја менува својата родна грутка за нова татковина, која ете се падна да се наоѓа на Карипските острови. Повеќе

Џон Клиз: „Немам никаква надеж за иднината на човештвото“
Пренесено интервју

„Живееме во доба на шупци. Тие раководат со сè’“, вели Клиз во ново интервју за Валчр, од кое пренесуваме делови. Повеќе

Џон Клиз по 40 години снима ситком за Бибиси
Зошто Босанец руши рекорд во кршење цигли со глава?

Не е почеток на виц туку реакцијата на Џон Клиз откако беше објавена веста дека Керим Ахметспахиќ за 35 секунди скршил дури 111 блокови и го срушил Гинисовиот рекорд во оваа категорија. Повеќе

Отворено писмо на Џон Клиз до САД

До граѓаните на Соединетите Американски Држави,
Во врска на вашиот неуспех да изберете компетентен претседател на САД и сами да се управувате, со ова ви се дава на знаење дека вашата независност е поништена, а одлуката е ефективна од денес. Повеќе

Кога Џон Клиз ќе ти напише скеч

Двајца комичари започнуваат кореспонденција со Џон Клиз во која го замолуваат да им состави еден скеч што тие ќе го изведат кај нив во емисија. Клиз како Клиз, они двајца брилијантни. Повеќе

Ужасите на политичката коректност

Џон Клиз за сите оние со вишок способност за чувствување навредени од што и да е: Луѓето што не можат да ги контролираат сопствените емоции, треба да престанат да се обидуваат да го контролираат однесувањето на другите луѓе. Повеќе